Zondagsschool 'Laat de kinderen tot Mij komen'

De zondagsschool is een plek waar alle kinderen in de basisschoolleeftijd welkom zijn en waar het Evangelie verkondigd wordt op een manier die aansluit bij de kinderen.

Het is de plek waar kinderen van binnen en buiten de gemeente welkom zijn, leeftijdgenootjes ontmoeten en met elkaar een deel van Gods gezin vormen. De kinderen maken kennis met kinderen uit verschillende kerken en van verschillende scholen.

Het vertellen van verhalen en geschiedenissen is in alle groepen een belangrijk onderdeel van het uur. Aan de hand van deze vertellingen komen uiteenlopende geloofsthema’s aan de orde, afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

De zondagsschool bestaat uit vier groepen: groep 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8 (kindercatechisatie) In de jongste drie groepen wordt gewerkt met materiaal van de Hervormde Zondagsscholenbond. De oudste groep maakt gebruik van de HGJB-methode ‘On track’, aangevuld met verhalen uit de kerkgeschiedenis en de vervolgde kerk.

De drie grote christelijke feesten vieren we samen met de gemeente in de kerk.

Waar is het?  De Parel (achter de Hoeksteen), Esdoornlaan 2 voor de groepen 1 tm 6. De groepen 7/8 krijgen in de Hoeksteen kindercatechisatie.

Wanneer? Van eind september tot Pinksteren (met uitzondering van de vakanties)
om 14.30 – 15.30 uur

Voor wie?      Alle kinderen in de basisschoolleeftijd